Tel: 070-3832881
Mail: info@lyckosommen.se

fredag 19 september 2014

Lappa jeans och mera tunikor.


Lappa favoritjeansen!

Jag har ett par supersköna jeans, men dom började bli lite väl slitna.
Det är ett par av den där varianten man köper lite färdig slitna men istället för att bara vara slitna hade de blivit väldigt håliga och nu kände jag att det var läge att göra något åt det.Tidigare i bloggen har jag visat hur jag gör bland annat bordstabletter av små kvadrater. Jag använder mig av samma teknik till jeansen. Jag använder till och med de lappar som blev över när jag gjorde bordstabletterna :-) Tyg med vlisofix på baksidan och sen klipper jag lappar i de former jag vill ha och lägger ut på byxorna tills jag blir nöjd med mönstret och sen stryker jag fast dem.
Jag valde att sy både med raksöm och med en söm som ser ut som korsstygn och jag använde en vinröd tråd för jag tycker det är snyggt med sömmar som syns. Men man kan absolut välja en diskret färg på tråden och sy med raksöm eller vanlig sicksack.
Är det svårt att sy i jeansen så kan man ibland behöva sprätta en av bensömmarna för att komma åt, men har man lite vidd i låren som jag så går det utmärkt att trä jeansen i symaskinen. Ta bort sybordet bara om du har ett sådant på maskinen.


Så här blev det färdiga resultatet.

 

 Just nu syr jag kläder till min egen kollektion. Mycket av min tid i ateljén går åt till det.
Jag använder mycket återbruk eftersom det är det jag  tycker bäst om. Men den tunikan jag syr på just nu är av ett tyg jag köpte i en liten supermysig tygaffär i Uppsala. Kommer tyvärr inte ihåg vad den heter men det var en sån där trång lite gammeldags butik med tyger precis över allt. Doften, atmosfären...ja allt, jag blev lite förälskad i den butiken faktiskt.

Nu är det dags för mig att avrunda arbetsdagen och åka å hämta mina små troll och ha fredagsmys.

Blir köttfärspaj till middag idag och skolarbete i helgen.
Vad ska ni pyssla med i helgen?


Önskar en trevlig helg!
/C


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar