Tel: 070-3832881
Mail: info@lyckosommen.se

torsdag 4 september 2014

Rolig träff och en ledig helg.

Igår var jag på en rolig träff med två av mina kursare från textil konst utbildningen.
Vi har sedan skolavslutningen i våras träffats tre gånger. Det är superkul att ha kontakt och att vi faktiskt genomför våra träffar.
Första träffen hade vi tema broscher. Det blev mest att vi gjorde yo-yos. Tiden bara flög iväg och vi insåg att en eftermiddag inte var tid nog.Så till andra träffen bokade vi en dag när alla kunde direkt från morgonen. Då hade vi temat plåtarbeten.


Igår var temat broderi. Vi hade inte så mycket tid igår men den stunden vi hade tillsammans ägnade vi bland annat åt att äta en god paj som kvinnan vi var hos hade bakat. Sen blev det kaffe och på det en massa surr om allt och inget. Men jag nålade upp mitt underlag i alla fall så det blir till att brodera hemma inför nästa träff.
Då en tjej vart på kurs i sommar så fick vi se bilder hon tagit samt att det är från den kursen som hon delat med sig av just denna broderiteknik som vi ska göra nu.
Vi tog ett möbeltyg/kraftigare tyg och sydde förstygn både vågrätt och lodrätt, sen spände vi upp ett bomullstyg på en ram och har med förstygnstrådarna draperat ihop möbeltyget och tråckla fast det på bomullstyget. Nu skall vi sätta igång att brodera och skapa bilder med hjälp av vecken på tyget.

Det är ju jättekul att få ta del av nya saker på det här sättet.
En stor portion av energiuppladdning och härligt glada endorfiner fyller kroppen efter varje sådan här träff.

I helgen är det första helgen på nästan två månader som jag är ledig och mannen och jag är hemma samtidigt. Ja jag har haft två lediga helger men den ena var jag borta och den andra min man så i helgen blir det fokus på familjen. Sommaren har varit tuff för min familj på en del sätt då vi haft dödsfall, uppsägningar & jobbförändringar, min värk & hälsa mm som påverkat oss. Detta kommer även att påverka Lyckosömmen under hösten. Ibland måste man stanna upp och fundera på vad som är viktigt i livet och kanske ändra svänga åt ett annat håll i en korsning.
Min premiäröppning med fast öppettid på Ateljén kommer därför också att se helt annorlunda ut än vad som var min ursprungliga plan. Nu öppnar jag upp i all enkelhet och får fylla på butiken vartefter då jag inte kunnat arbeta som jag planerat i sommar så är inte alla produkter färdiga men det som finns färdigt kommer att finnas till försäljning. Och "dropp in workshops" kommer det att bli!

Hoppas alla får en trevlig helg!
/C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar