Tel: 070-3832881
Mail: info@lyckosommen.se

lördag 1 november 2014

En vecka med mycket intryck och glädje.

Som vanligt så är det tisdagsöppet och jag har både sytt och haft planering.

Jag och min vän konstpedagogen (Helenas konstiga konst på fb om ni vill titta in där... å ni har väl inte missat Lyckosömmens fb-sida) har suttit och spånat på våra projekt och det känns som vi går en bra framtid till mötes men det måste få ta lite tid då det är många pusselbitar som ska falla på plats.
Att sammarbeta är roligt och vi kompliterar varandra bra och det kan vara svårt att driva runt en del saker helt själv.

Vi jobbade ihop i våras i liten skala då vi körde Kreativa Träffar med olika teman.

Jag kommer nog att fladdra ut mycket i tanker runt vårt projekt så småningom här på bloggen men just nu får det vara lite outtalat ;-)

Jag kommer också att göra förändringar i mitt eget företag. Familjen och mitt eget välmående måste få mer av min energi och jag kan inte fortsätta så som jag gör idag.
Hur allt kommer att bli återkommer jag till när pusselbitarna faller på plats.
Jag har varit ca 1,5 år i den här lokalen och kommer att upphöra med det till årsskiftet.
Jag kommer att sörja denna härliga skaparoas men var sak har sin tid och just nu går det inte att fortsätta att vara i den här lokalen.
Så fram till årsskiftet kör jag mina tisdagsöppet i ateljén och efter nyår så får vi se hur all verksamhet kommer att se ut men mitt skapande kommer att få flytta hem i min bostad tills vidare.

I torsdags hade jag gäster och vi handarbetade, pysslade och fikade.
Det var några av mina klasskompisar från textilkonst utbildningen som var hos mig. Vi har regelbundna träffar där vi byter idéer och handarbetar.
Nu hade en av tjejerna varit på en workshop och jobbat med bildöverföring till textil så hon gav oss en snabb genomgång och vi fick prova på det. Nu gjorde vi exakt lika bild och sen ska vi se nästa träff vad vi utvecklat en bilden till. Förmodligen tre helt olika slutresultat.
Det kom även två andra tjejer på en snabbvisit. Dom jobbade med ull. jag fick min första kontakt med spinnslända på annat sätt än i böcker och på tv. Det var kul. Helt klart något jag ska prova på någon gång.
En av tjejerna hade gjort tryck med löv och använd växtfärgen, det såg också spännande ut och jag måste nog prova det också.
Helt klart en dag med massor av inspiration och glädje.

Fredagen var jag på Hantverksmässan i Arcus hallen i Luleå.
Så mycket intryck! Det tar nog en vecka att smälta allt! Underbart!
Kul också att träffa flera av mina likasinnade vänner som var i olika utställningsbås.
Jag hade själv velat vara utställare där men det kräver mycket energi och tid att förbereda sig för att stå på en sådan mässa. Energi som jag saknar just nu, tyvärr.

/C

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar