Tel: 070-3832881
Mail: info@lyckosommen.se

fredag 24 juli 2015

Altan, inglasning eller ett uterum.

Vi har en inglasning.
Det har använts som förråd på vintern och varit som en lite bättre möblerad altan på sommaren.
Jag blev lite less på det och tittade med lite avundsjuka blickar på vänner som inrett så ombonat och hemtrevligt på sina inglasningar. Ja, som ett rum. Ett sommar rum.
Då jag inte ville spendera allt för mycket pengar på att göra om på min inglasning så köpte jag mattor och stolsdynor på dollarstore, använde av sånt vi redan hade hemma och köpte fåtöljer på återvinningen.
Fåtöljerna var inte i det snyggaste laget men väldigt sköna.
Jag hade ganska mycket av ett kraftigare brunt tyg hemma som jag bestämde mig för att använda. När jag tog av det gamla tyget från stolarna så klippte jag upp det i sömmarna och på så sätt fick jag ett bra mönster att utgå ifrån. Man kan lägga ut delarna direkt på ett tyg (glöm inte sömsmånen) eller rita av på ett papper. Jag valde att förenkla klädseln och göra den lite mer överdragsliknande, inte helt mm passform. Det kräver sitt till att få bra passform och ryggen tog stryk av att klä på å av delarna jag sydde för att kolla passformen så jag började om från början med en förenklad variant som jag sen veckade ihop och häftade fast undertill med häftpistol.
Lite ljuslycktor, blommor och fix så blev mitt uterum väldigt fint. Jag är nöjd men ska nog försöka ha mer blommor till nästa sommar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar