Tel: 070-3832881
Mail: info@lyckosommen.se

fredag 24 juli 2015

Byggiver

I sommar har vi gjort i ordning en sovstuga.
Det har varit väldigt roligt men då jag inte kan gå på som förr så fick vi bra hjälp av en kompis och sen tog vi allt i lugnt takt.
Allt är inte klart ännu och det roliga piffet återstår. Jag har gjort en del småköp på Ikea så det finns att piffa med när vi kommer till dit nästa gång.

Den är på ca 6,5 kvadrat med väggmåtten 2,3x2,8 meter. Takhöjden är på högsta stället ganska precis 2 meter och 1,7 på lägsta.
Hur får man in sängplatser till fem personer där och fortfarande har utrymme att förvara saker då detta också är en förvaringsboda.

Ärligt vi fick inte in fem sängar men vi tänker att vi löser sovplats till minsta kanske med en madrass på golvet eller att han får dela säng med oss.


Jag tog hjälp av barnen att tömma och riva ut gammal golvmatta mm.
När mannen och vår kompis anslöt en vecka senare än mig så tog dom tag i byte av de sämsta spånskivorna på väggarna och började måla.
Min kusin kom och hade med ett otroligt bra verktyg så han lyfte stugan så den kom upp från jorden å står nu på högre stenar.
Utvändigt är det "faluröfärg" som gäller och vita knutar. Å som en oskriven lag verkar det vara att dörrarna på uthus i den delen av vårt land ska vara skogsgröna så det var bara att måla skogsgrönt då, precis som det var målat sen tidigare.       

 Som ni ser så behövdes det verkligen en å annan droppe färg på stugan. Å fint blev det!
Fasaddekorationen fick byta färg från rostig svart till fint vit. Ett trappsteg behövdes också då stugan kom upp från marken.
Nästa sommar kanske det blir ett trädäck på baksidan så man kan sitta å ta en kaffe å njuta av utsikten över kohagen och ner mot sjön.

Vi beställde en familjesäng från nätet som är 120cm bred i nedre sängen och 90cm bred i övre.
Sen köpte jag en säng på Erikshjälpen som vi kortade av till 178cm längd och den är endast 80cm bred. Den reglade vi upp på väggen för att sen kunna rymma och förvara sakerna som faktiskt ska förvaras där inne. Den sitter ca 90 cm upp.
Färgen på väggen är från rusta och heter morgondis. Jag är så nöjd över nyansen. I fönstret och runt dörren har vi använt en provburk  som jag köpte när jag skulle välja färg hem en gång. True berry tror jag den heter.
Golvet är restbitar från då vi lade om köksgolvet hemma. Fastän det är mycket hopeplock så tycker jag att färgerna och golv går väldigt bra ihop.
Av den sänggaveln vi kapade bort från lillsängen gjordes det ett fallskydd så inte barnen rullar ur den.
Jag hittade även en hylla med ett litet skåp på Erikshjälpen. Perfekt att förvara småprylar och sånt i. Oklart om det ska få vara vitt livet ut, men tills vidare i alla fall.
Älghornet är från en älg pappa sköt 1981. Jag grundade det med en vit färg och sen hittade jag en burk guldfärg i mammas gömmor.
Blandade därefter en silverfärg med en grön färg så det blev lite metallicaktigt och målade själva hornen med den. Den delade sig lite färgen som jag blandat så man kan se lite "rosor" med mycket silver i på vissa ställen. Snyggt tycker jag.
sen doppade jag topparna på hornen i guldfärgen och skvittrade över lite färgstänk.

Ska bli väldigt roligt att åka ner å fixa med madrasser och bädda sängarna mm.
Det blev över förväntan tycker jag.
Men inget av detta hade gått om inte jag haft dem som hjälpt mig.
Är så glad och tacksam över att ha de som ställer upp nu när jag inte kan göra allt själv längre.

/C


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar