Tel: 070-3832881
Mail: info@lyckosommen.se

onsdag 9 september 2015

tack för det!

Idag har jag pratat med försäkringskassan. Dom hotar med att ta bort sjukpenningen.
ska min överhettade hjärna börja lägga energi på detta också nu. Kan dom inte bara förstå att jag bytt jobb för att kunna jobba 50%, förstår dom inte att om jag kunde jobba varje dag skulle jag ha kvar mitt företag. Kan dom inte kolla på arbetsuppgifter istället för att bara stirra på sina timmar och minuter inom sin tankebox.
En av frågorna jag fick var: så du menar att du är helt frisk två dagar i veckan och sjuk resten då?
Jag funderar på om det är konstigare på något sätt än vad deras mall säger om att man ska vara frisk fyra timmar om dagen och sjuk resten. Hur vet kroppen vilka fyra timmar den ska vara frisk?
Jag passar inte in i mallen nån stan å inte i någon box heller.
för jag har ju slutat i nattpatrullen där jag hade 4,5 timmar per pass för det jobbet klarar inte kroppen, men jag klarar faktiskt mina arbetspass som jag har nu fastän de är långa. Men jag klarar inte hur många som helst på raken och senaste läkarintyget säger max två pass på raken, det är max vad jag klarar.
Så jag har alltså bytt jobb för att kunna jobba 50% men då passar inte mina arbetstider och återhämtningstider försäkringskassans mallar.
Jag blir så ledsen. Jag orkar snart inte kämpa mer mot allt.
Nä detta är tacken för att jag ringde försäkringskassan för att fråga om en enkel sak som jag inte ville göra "fel" med. Jag försökte göra det rätta och får veta att jag kan bli av med sjukpenning, bli återbetalningsskyldig för det jag fått sen jag gick från 100% sjuk till 50% sjuk för mina arbetstider inte passar in i deras mall.
Nä, ledsen in i hela mig blir jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar